肥消由偏心唐年偏到出汁,到狂轟梁英,禍及其老母。
由睇死梁英入唔到閘到唐年墮馬,到驚梁英當選驚到賴尿,大罵明報。
明明賴尿又話無奈。
好彩轉膞轉得快,由無奈賴尿馬上轉做爭取做阿Q,
有人唔知係咪short咗,邊有人以做阿Q為榮架!

(今晚節目未聽)(立塲申報:我唔係挺梁,我唔識打詠春)
INSAFE System
關閉

11 個回復

倒序瀏覽
朋友轉告,今晚風燒燒幾牙煙,梁英有五成以上當選架,
肥消唔係係度評論,而係實質指控(開名,并旁及他人),辣到西九、城大、以及x銀高層,等等。
肥消指控假如成立,梁英要坐籠。
梁營而家假如冇反應,則可能為了選舉。(假如)上台假如都冇反應,會唔會係默認?或者隻狼變咗隻黑羊?
假如選唔到,會唔會怒羞成惱?
旁邊一個擦鞋仔仲勇,直情摑明報一巴。
上周譚博話梁英西九會冇事。今日有鴿仔議員話冇ground開特權法會。
風燒燒成班韋小寶唔做功課,等住老板死。
朋友感嘆,假如涼粉在,就會襟住肥消....。
回復 使用道具 舉報
肥消話李柱銘(轉述梁以官位嬴取支持)"絕對是賄選"!
有冇搞錯,這是西方最流行的"政治交換"或"政治妥協"!
the point係,梁仍未掌握實質權力,俾唔出實質嘢now,咁點叫賄賂?
"政治交換""政治妥協"甚至唔係事後政治酬庸!OK?
又係個一句,我唔係頂狼,係指出:肥消偏心偏到出汁,扭曲咗一D概念。
肥消自已都可以去報ICAC吖,以證明"絕對是賄選",使乜係網台上呱呱叫!
回復 使用道具 舉報
隻狼以及狼營夠奸夠狠,相信不假,而肥消狂轟梁狼,亦無可厚非,
甚至有意及無意誇大或扭曲狼營奸九狠毒,亦可以理解,
但肥消一面正氣凛然的樣子,大鬧挺梁的人係白痴(包括老天鵝),則令人頂唔順。

比如梁英電曾X成撇清(或施壓),肥消則鉅細無遺地扮梁英恐嚇曾X成,梁英點會咁蠢呀!
又比如"梁英壓制言論自由",擦鞋仔近文知己封梁為希特拉....。
回復 使用道具 舉報
admin 管理員 2012-2-29 23:49:00
呢一集
梁營張震遠走去同煲呔撇清(話冇揭曾黑材料),肥消則義墳填膺地話張震遠好似教父電影般恐嚇特首。
擦鞋仔近文知則接口話煲呔曾有冇馬俾人砍...。舔消舔得過份!

係,張震遠或者係去報寸(講反話),但似乎唔係去恐嚇,因為西九門及款待門己爆哂出嚟!仲恐嚇D乜,肥消係咪計錯數?
反之,明報都有賣,唐營議員(&煲呔曾)居然不阻止特權法on梁英,所以西環叫謝x俊咬煲呔曾....。
肥消大閙張震遠蠢!但張震遠點會咁做,咁樣扭曲人,蠢嘅係自己卦,

肥消仲誇耀自己慣寫呢D劇本,
但咁無中生有噏出呢D想像,據此再攻擊稻草人(想像),自己慣寫呢D劇本(所以想像出張恐嚇人?),噏乜?
張震遠走去撇清,點會扭曲成恐嚇呢?諗極唔明肥消嘅邏輯!

班信徒大讚燒山爆內幕,好嘢!教訓梁營中人要聽呢一集,咁話。
唔係我話,梁營中人聽到唔知好嬲定好笑!

(肥消用賣靚煲皇廣告嘅口氣講,講到似層層)
回復 使用道具 舉報
admin 管理員 2012-2-29 23:50:00
再翻聽呢一段,肥消實牙實齒咁講:
「過P&P個一朝….張震遠同曾蔭權講,梁振英係唔認同西九開P&P,梁生亦唔會收集你的黑材料…。咁問係乜意思?」(肥消移花接木)
(肥仔劉接口:咁擺明係恐嚇啦....。)

睇下肥消點樣實牙實齒呃人網聽眾:
肥消:「過P&P個一朝…」.
過P&P個一朝係三月一日。
張震遠去教堂同曾蔭權講係「上星期五於曾蔭權慣常前往早禱的教堂等候」(二月廿四日)

喂,P&P過唔過,應該揾議員至啱係嘛?
曾蔭權自已都周身屎,偏偏係冇影響力,至俾唐營議員過咗,西環則責備煲呔(據明報推測)。
而表面上,政府(曾德成代表)係反對用P&P查梁英的。而梁英則第一時間表示尊重該項通過。
肥消搞錯哂劇本。
回復 使用道具 舉報
admin 管理員 2012-2-29 23:50:00
>>飯焦 好似係前任 廉政專員,明知有咁大個 case 都唔理? ICAC 好似有廣告呼籲市民見到疑似受賄事件要向老廉舉報,唔好沉默啊.....
teddyli 發表於 2012-3-3 00:23 <<

又唔好咁天真,西九門、款待門、曾大屋通通係選舉中的政治鬥爭,雙方早已掌握對方材料,放法唔同啫,
係西方正常到嘔,大家有冇睇過[大國民]?幾廿年前已經係咁。
搞政治邊有好人架,就睇你叻唔叻(奸唔奸),香港人仲好天真。

奥步(拿渣招)則係另一回事---台灣最興。抹黑(主觀用語)同揑造(陳述事實)係不同的概念,所以唐唐唔敢話人揑造...。
揑造就係奥步(拿渣招)。

蔡子强話齋,建制派雙方呢一次劈到入骨。同普選無關,睇下2017,直情會斬死人(比喻)。
飯焦屎忽痕,同飛哥講。飛哥又昂居,狼營做咗FBI,有乜問題,咁表示狼營夠Tough啫,但唔好執政後做蓋世太保。

teddyli哥講乜?曾大屋係選舉中的政治鬥爭的彈藥,飯焦點會先爆(遑論報寸),
屎忽痕先同飛哥講,已經犯咗"工作上的錯誤"---大概皆因當時未埋班。
飛哥推理錯九咗,咁偏偏唔係飯焦做嘅,但咁又唔係證明梁營冇做噃(指主導爆料)。
回復 使用道具 舉報
admin 管理員 2012-2-29 23:51:00
>>同朋友倾開,今年打小人(結果)未必樂觀---對比上一年。
第一,今年不同去年,民怨on預算案不算大,三冇人士只有卅零萬(?)。同時三冇人士唔窮得哂。
第二,有太多其他民怨,太多醜聞,太多遊行,搶走雙人行動鋒頭。
...

跌眼鏡,打小人人數好OK(雖然比不上去年),
雙力仲好有號召力,咁再會激起老豆們的雄心壯志,
迫D靚去選立法會。
仲有六個月,D靚慘了。
回復 使用道具 舉報
肥消對抗中共,爭取民主自由係啱嘅
但香港地唔剩止你一個人反共,
唔係淨係你一個人有夢想。
問題係,呢條友缺點多多,可謂滿口仁義道德(爭取民主),內裡雞鳴狗盜。
淨係人網D淫賤嘢、拍咸片、開財務公司...就令人詬病。
網上大力支持地產霸權嘅唐年,一方面又聳恿徒眾圍周大福,
邊一忽痴咗?
網上有人批評他,就ben人,靠一班擦鞋仔圍住取暖生存...。
回復 使用道具 舉報
梁英上台在即,肥消驚到或窒到語無倫次,
套用邱翁名句:
"我們在錄音室對抗梁振英,.......我們在監牢裡對抗梁振英!"
情况唔係悲壯,而係滑稽,
唔好玩啦,呢度係香港嚟架,
夠羌就返大陸搞茉莉花,而唔係返去拍片。

係人網黄x達上人地度淋x而唔係人地上門嚟拉你呀(入侵)!大哥!
你又恨到叻,梁假如做咗特首,一定唔會穌你,會俾你借勢?
傳媒同電影界都識杯葛邊緣化雙力及消氏,梁英會唔識?

睇返,九七之前,司徒華李怡郁人諗住坐監,結果點?
五區公投之後,梁粉實牙實齒話港府會對付社民連(指拉人),結果點?
結果係黃主席打低社民連,執政者點會俾你借勢?
執政者會用陰招,睇吓阿牛的民間電台?被陰乾咗。
提審華叔都發唔個勢,政府有橋架!

梁英上台,大把人要對付,排隊未輪到淫網&消氏,
亦唔會專對付人力,唔好作大,唔好自己嚇自己,
郁人聽到,恐怕會媽媽聲---倒米,冇人埋堆。
回復 使用道具 舉報
12下一頁