又評激進派
---激進派阿頭們

朋友一直追問為什麽停寫,我的理由只有一個:懶。另一個get tired的情況是,本人自七八年前就開始抨擊香港激進派阿頭們,先是長毛,後是兩個兩豆,喻激進派有義和團+撈之特色。至兩個老豆近今分裂,令人目定口呆之餘,兩派人馬互劈入骨之慘烈,令我這個反激派無用武之地。好似曾國荃兵臨南京城下,目睹太平天国諸王城中互斬,九帥唔知做D乜好。

迷網友聽我rega錄音(話熱血達論述好),質疑我是否倒向郁人幫,令我啼笑皆非。我雖然get tired,仍有留意時政,仍認為,消、郁、雲、達等人俱是叻人,我沒有條件亦無必要打倒他們的政見(反對有之),只在認知反智上、政客失德失言上(指政治上),進行抨擊,以過筆癮。
1019a

INSAFE System
關閉

5 個回復

倒序瀏覽
----黃郁人
[youtube]watch?v=SyjRGGoXThc&feature=share&list=PLj7XZwbM5ZLr0fVWpQOMB9iQm5pfFXBm0[/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=S ... VWpQOMB9iQm5pfFXBm0

Re:第一節11:00

「出中共糧,又要革命」!

郁消兩幫人駡戰慘烈,近日郁人駡起昔日坐係隔離個個陳大舊來。事緣大舊在報章上質疑郁人「出中共糧,又要革命」(大意)!郁人好似癲雞乸咁反駡:「我係人民選出來的呀!」,貌似理直氣壯,實是巧言令色之猶。

記得我七八年前駡長毛以馬克思主義者身份(馬革盟?)進入資本主義議會,核突到嘔---他辯稱仿如列寧進行議會改造/革命,云云,但不是社會革命。而郁人則自稱打倒港共政權打倒中共,自稱為革命者(以前話唔係),去做議員,咁仲唔係又做妓女又要攞貞節牌仿?你有冇見拉登去參選美國議員咁搞笑的?---此說我講過多次,點知籠裡雞作犯,消氏大舊等竟反炒我言論攻擊郁人,世事真難料。

郁人唔好以為靑筋暴現、意正詞巖、聲色俱厲就等如有理。「我係人民選出來的呀」同「出中共糧」係完全無關宏旨的,郁人short咗。關鍵係你走去参選!即表示你主動走入建制。人民選到你係附和你走入建制的結果,你走入鳥籠同話拆鳥籠係兩回事,偏偏你係用話拆鳥籠呃到選票而入鳥籠的,糧照逗。主動去参選(而唔係掟菠蘿)係前提,同宣誓偷雞係無關係的。你宣誓偷雞就當自己係革命黨?咁撚搞笑?當然呢班激進派x弟入咗議會頂多掟下蕉拉下布咁,咁就當革咗命了---而家人力成班友仔直情公開轉為温和激進派添,另話。

逗中華人民共和國轄下特區的糧,是一個事實,點解郁人好似癲雞乸咁反駁呢?假定那三萬幾選民係革命人民,咁議員的糧始終由港共政權庫房所出,兩者有乜關係呢?郁人有乜好抝的?要陳大舊負乜言論上的政治責任呢?令我搲爆頭,唔知郁人講乜。
回復 使用道具 舉報
---唯獨陳大舊唔可以

但是,全世界的人都可以咁鬧郁人,唯獨陳大舊唔可以,因為他也是議員,而且更革命。睇我舊文的網友當會記得,五區公投時,我多次pin point陳大舊比郁人更革命,頻用孫中山口徑隊老共,「解放香港」就係呢條光頭懵佬大聲疾呼者。郁人在旁反而十分人鵪春。  

由於一向視此人為懵佬,不多重視此人的思想或理論,但今次春郁人「出中共糧,又要革命」(大意),倒是是一個事實(我講咗兩三年),此前陳某已有用律師信催還樓的反臉不認人招數,但都不及今次「出中共糧,又要革命」呢一招咁攞命。郁人嘗嘗噬臍莫及的滋味,世人也見識一下這班老師父義和團式傾軋的滑稽。陳某之反覆可見,及不顧自己也是個妓女的事實(比喻),令人搖甩頭。
回復 使用道具 舉報
---郁人錯在扮拉登入議會只掟蕉                                                                                                                                                                
但話說回來,「出中共糧,又要革命」是絕無問題的,當年中共潛伏人員要唔要出國府的糧先,有乜問題?老毛都做過國民黨中宣部長啦。

一向以為郁人思維高人一等,對「出中共糧,又要革命」的攻擊應有所準備,豈知昔日親密戰友大舊斬來一刀,竟回以:「我係人民選出來的呀」,九不搭八,屎到痺!

郁人錯在扮拉登入議會只係掟蕉---有人話郁人暗底裡是共碟,另話--- 郁人錯在話打倒建制實際上入建制,錯在只做個建制內激烈反對派,實質上是維隱者。走出議會成立「打倒港共政權行動委員會」,才是真正革命者。告之郁人,全民制憲(NO MATTER全中或全港),嚴格上都是建制內的遊戲,無人會話康梁制憲派是革命黨,亦無人會相信孫中山會同滿清共商制憲的。

郁人你唔好話我聽,個隻蕉其實係顆炸彈嚟,但無爆炸咋。
回復 使用道具 舉報
admin 管理員 2013-10-4 20:58:43
----郁人牙斬斬

講郁人未講完。當日在踩場節目中,郁人轉述法官質疑世界上有乜國家實行直接民主的,郁人牙斬斬話,當時反春法官知不知世界上有瑞士行直接民主制(其實都唔係),郁人的口吻好似嬴哂,好似法官輸哂咁。台下信徒哈哈大笑,郁人好像掌握了真理。但這掩蓋不了世界上只有瑞士一國行直接民主制(其實都唔係)的事實。郁人賣藥佬+爛仔調調+performmer的表現遂而建構了一個反智景像,「我係人民選出來的呀!你痴倫咗線呀!」亦作如是觀。

2008年選立會時,郁人如動物世界中獅子咬住翔羊脖子般咬住另一泛民毛姨姨不放,爛仔蝦貴婦,令人胆戰心驚。素知郁某陰險奸詐,此一役讓世人進一步見識了轄出去不怕人知的爛躂躂陰險奸詐。四年後超級姿整的毛姨姨自己也選上了,倒說,2008年落選,不關郁某的事,不是由於郁某的攻擊云云,不知是為了泛民團結,抑或懵咗,總之虛偽兼姿整到暈(所謂風度),不論。郁某食住上,到處話:「嗱,這證明當年我無攻擊毛姨姨啦」!---我抨擊過此事,咁即係我錯啦!我認為,前者叫無良,後者叫無恥。(記得當時鼻涕蟲的141-—以主席身份---也跟住叫,「嗱,即係冇郁人攻擊毛姨姨呢件事啦!」)
回復 使用道具 舉報
admin 管理員 2016-3-29 12:00:33
回復 使用道具 舉報